Ας φάμε υγιεινά!
Σας έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ψητά λαχανικά με ελαιόλαδο και φρέσκα βότανα!
Υλικά:
2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκα βότανα (π.χ. δυόσμος, δεντρολίβανο, θυμάρι), ψιλοκομμένα
Οδηγίες:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
Στρώνετε τα λαχανικά σε ένα ταψί και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Ψήνετε τα λαχανικά στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραία χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζετε τα λαχανικά με τα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα.
Σερβίρετε ζεστό ως παραδοσιακή πλευρά για κυρίως πιάτο ή ως ελαφρύ γεύμα.
Αυτή η συνταγή είναι απλή, υγιεινή και γευστική. Το ελαιόλαδο αναδεικνύει τα αρώματα των λαχανικών και προσθέτει μια πλούσια γεύση. Απολαύστε αυτήν την υγιεινή συνταγή και την πλούσια γεύση του ελαιολάδου!
Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ό,τι θέλετε όπως είναι το ρύζι!