Το σπιτικό ντρέσινγκ ελληνικής σαλάτας είναι πικάντικο, εύκολο στην παρασκευή του και απολύτως νόστιμο. Το μεσογειακό φαγητό είναι απερίγραπτα νόστιμο, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο υγιεινές επιλογές κουζίνας.
Γιατί όμως να φτιάξει κάποιος σπιτική σάλτσα;
Είναι καλό να φτιάχνουμε τις δικές μας σάλτσες για σαλάτες από το μηδέν στο σπίτι γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά υψηλής ποιότητας και ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί. Δεν υπάρχουν συντηρητικά ή περίεργα πρόσθετα για να ανησυχούμε!
Επιπλέον, συνταγές όπως αυτό το σπιτικό ντρέσινγκ ελληνικής σαλάτας έχουν πιο φρέσκια γεύση και μπορούν πάντα να τροποποιηθούν και να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Αυτό που κάνει μια καλή και ξεχωριστή ελληνική σαλάτα είναι το dressing! Ας δούμε τα υλικά:
•Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
•Ξύδι από κόκκινο κρασί.
•Φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
•Μουστάρδα
•Σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
•Αποξηραμένη ρίγανη
•Αλάτι + φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε όμως;
Απλά ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ με ένα σύρμα…ή να τα χτυπάμε σε μια μίνι κουζινομηχανή….ή τα βάζουμε μέσα σε ένα βάζο. Και τέλος!
2022-09-07