mesogeiakh diatrofh

Σπαγγέτι αλα πουτανέσκα

Μια ιδανική αλλά και διαχρονική συνταγή πικάντικης μακαρονάδας που περιέχει βασικά μεσογειακά υλικά! Πάμε να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα αυτή τη μακαρονάδα και να τη μοιραστούμε με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Υλικά:

▪350g μακαρόνια (συνήθως σπαγγέτι)
▪2 κ.σ. ελαιόλαδο
▪3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες λεπτά
▪1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι Flakes (προαιρετικά, για πικάντικη γεύση)
▪8-10 αναποδογυρισμένες ελιές, ψιλοκομμένες
▪50 γρ. κάππαρη
▪400g ντοματοκονσέρβα
▪Αλάτι και πιπέρι
▪Φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα
▪Τυρί Parmesan, τριμμένο, για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Αποστραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι (αν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει.
Προσθέστε τις ελιές, την κάππαρη στην κατσαρόλα και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να απελευθερώνουν αρώματα.
Προσθέστε τη ντοματοκονσέρβα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να βράσει, μειώνοντας τη φωτιά και αφήνοντας τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ενοποιηθούν οι γεύσεις.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Προσθέστε τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα, πασπαλίζοντας με φρέσκο βασιλικό και τριμμένο τυρί Parmesan.

Αυτή είναι μια βασική συνταγή για τη μακαρονάδα Puttanesca. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά και τις ποσότητες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Καλή σας όρεξη!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.