Σάλτσα πέστο με παρθένο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μας κάνει την τέλεια σάλτσα. Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές της απλής συνταγής πέστο με φρέσκα φύλλα βασιλικού, κουκουνάρι, τυρί παρμεζάνα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ελπίζουμε να αρέσει και σε εσάς! Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο.
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ 2 φλιτζάνια
φύλλα
φρέσκου βασιλικού, συσκευασμένα
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι
2 λεπτές σκελίδες σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι & αλεσμένο μαύρο πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Ρίξτε βασιλικό (πλυμμένο, στεγνό) και κουκουνάρι σε γουδί .
2. Προσθέστε το τυρί και το σκόρδο
3. Προσθέστε αργά και προσεκτικά το ελαιόλαδο σε μια σταθερή μικρή ροή (που θα βοηθήσει την πάστα να ομογενοποιηθεί και θα βοηθήσει στην αποφυγή του διαχωρισμού του ελαιολάδου).
4. Ανακατέψτε αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι και προσθέστε περισσότερο στη γεύση.
5. Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.
Απολαύστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.