Μπισκότα με ελαιόλαδο, μέλι και ξηρούς καρπούς

Τι καλύτερο από το να ξεκινάμε τη μέρα μας, τόσο οι μεγάλοι , όσο και τα μικρά παιδιά με ένα υγιεινό πρωινό, γεμάτο θρεπτικές ουσίες κι αγνά υλικά. Αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με το μέλι, προσθέτουμε αμύγδαλα, βρώμη και φυσικά παρθένο ελαιόλαδο. Φτιάχνουμε έτσι τραγανά και λαχταριστά μπισκότα.
Για υλικά θα χρειαστούμε ( για 12 μπισκότα)

•αμύγδαλα μισό φλυτζάνι
•νιφάδες βρώμης 1 φλυτζάνια
•αλάτι μισή πρέζα μικρή
•αλεύρι για όλες τις χρήσεις 65γρ
•ελαιόλαδο ½ < φλυτζάνι •μέλι ½ < φλυτζάνι

Για να ολοκληρώσουμε τα μπισκότα μας
•Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
•Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμης.
•Χρησιμοποιούμε βαθύ σκεύος κι ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι και τις νιφάδες βρώμης. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
•Πρώτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μετά το μέλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
•Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και τα απλώνουμε στο αντικολλητικό χαρτί.
•Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
•Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Διατηρούνται αεροστεγώς κλεισμένα για αρκετές μέρες.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά όπως κομμάτια σοκολάτας, καρύδια, μαρμελάδα κ.α.
Είναι εύκολο, γρήγορο και θα σας γλυκάνει. Δοκιμάστε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.