Ελαιόλαδο: κατανάλωση και ποιότητα

Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι πάρα πολύ καλό για την υγεία. Έχουμε διαβάσει γι’ αυτό αλλά είναι και μερικά πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε, όπως για παράδειγμα πόσο πρέπει να καταναλώνουμε την ημέρα, πως χρησιμοποιείται σωστά και πώς μπορούμε να διακρίνουμε το αληθινό ποιοτικό ελαιόλαδο.
Συχνά συναντάμε άρθρα που υμνούν τις ιδιότητές του αλλά τώρα θα συζητήσουμε για τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε πραγματικά.
Πόσο πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως;
Το ελαιόλαδο το συναντάμε στη μεσογειακή κουζίνα κι αποτελεί βασικό συστατικό για σαλάτες, κρέατα κι άλλα. Η προτεινόμενη και σωστή ποσότητα για κατανάλωση ανά άτομο είναι 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Αν σας φαίνονται πολύ, μπορείτε να τις μοιράσετε από το πρωινό σας μέχρι και το βραδινό σας γεύμα.

Πώς αναγνωρίζουμε το ποιοτικό ελαιόλαδο;

Η αναγνώριση γίνεται βάση τριών χαρακτηριστικών.
Αρχικά εξετάζεται ο βαθμός οξύτητας, ο οποίος ιδανικά είναι από 0,8% και κάτω και συνεπάγεται πως το ελαιόλαδο προήλθε από ποιοτικές ελιές.

Άρωμα και γεύση
Το ελαιόλαδο μπορεί να έχει φρουτώδες άρωμα, άλλες φορές πικρή ή πικάντικη γεύση. Με τον τρόπο αυτό φανερώνεται αν υπάρχουν ελαττώματα στο ελαιόλαδο.

Η ψυχρή σύνθλιψη, δηλώνει πως το ελαιόλαδο παράγεται μόνο με μηχανικά μέσα χωρίς την προσθήκη χημικών. Οι τύποι ελαιολάδου ψυχρής έκθλιψης είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Έτσι και το Varvarigos Oil από το 1945 είναι βιολογικό ελαιοτριβείο ψυχρής σύνθλιψης που παράγει ελαιόλαδο, ιδανικό για κάθε χρήση με στόχο την άριστη ποιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.