ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι με τη μόνη βοήθεια μηχανοκίνητης τσουγκράνας, αυτή η μέθοδος διατηρεί την ποιότητα της ελιάς και σέβεται τη ζωή του δέντρου επίσης. Η συγκομιδή πραγματοποιείται από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, η αρχή και το τέλος της σεζόν μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ποσότητα της βροχής και του ήλιου που δέχονται οι ελιές κατά τη διάρκεια του έτους, ο καιρός μπορεί να καθορίσει την ωριμότητα του καρπού.
Στο παρελθόν, η συγκομιδή γινόταν αργότερα το χειμώνα, επειδή οι ελιές θα παρήγαγαν περισσότερο λάδι, αλλά σταδιακά οι μελέτες επιβεβαίωσαν ότι το μάζεμα των ελιών τη σωστή εποχή του χρόνου βοηθά στη διατήρηση όλων των οργανοληπτικών και θρεπτικών χαρακτηριστικών του έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Στην επιχείρησή μας οι ελιές μαζεύονται την κατάλληλη στιγμή της ωρίμανσης τους, όχι πολύ νωρίς και όχι πολύ αργά. Η συγκομιδή πραγματοποιείται όταν οι φαινολικές ουσίες φτάσουν στο υψηλότερο σημείο τους, ώστε να προσφέρουν ένα λάδι κορυφαίας ποιότητας, με τυπικά χαρακτηριστικά γνήσιου έξτρα παρθένου ελαιολάδου χωρίς την ανάγκη προσθήκης οξέων, χρωστικών, πρόσθετων ή άλλων ιδιαιτεροτήτων που προσθέτουν οι περισσότεροι παραγωγοί για να αξιοποιούν στο έπακρο την παραγωγή τους.
ΑΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ
Μόλις μαζευτούν οι ελιές, αποθηκεύονται σωστά ώστε για να εξασφαλιστεί ο σωστός αερισμός, αφού στο ελαιοτριβείο η διαδικασία ξεκινά αμέσως μέσα σε 24 ώρες για να αποφευχθεί η πρόωρη ζύμωση και η απώλεια της ποιότητας του τελικού προϊόντος. Το ελαιοτριβείο μας χρησιμοποιεί μια σύγχρονη διαδικασία ψυχρής έκθλιψης με συνεχή κύκλο (η θερμοκρασία της διαδικασίας δεν είναι μεγαλύτερη από 27 βαθμούς για να διατηρηθούν όλα τα οργανοληπτικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά του έξτρα παρθένου ελαιολάδου). Τα μηχανήματα στο εργοστάσιό μας και οι διάφορες φάσεις της διαδικασίας συνδέονται μεταξύ τους έτσι ώστε η διαδικασία εργασίας να μην διακόπτεται ποτέ κατά τη διάρκεια των φάσεων.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΣ
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μας παράγεται μόνο με ελληνικές ελιές κυρίως από το νησί της Ζακύνθου. Η χαρακτηριστική γεωγραφική θέση και το κλίμα του συμβάλλουν στη φυσική διατήρηση του φυτού από ασθένειες και έντομα αποφεύγοντας τη χρήση κάθε είδους χημικής επεξεργασίας. Δεν χρησιμοποιούμε κανενός είδους τεχνητές γεύσεις ή αρώματα, ο μόνος στόχος μας είναι να παράγουμε ένα γνήσιο προϊόν με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μας έχει οξύτητα που κυμαίνεται μεταξύ 0,3% και 0,5% (το λάδι ταξινομείται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ που έχουν δηλώσει ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό οξύτητας είναι 0,8% όσον αφορά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο). Η οξύτητα σηματοδοτεί την κορυφαία ποιότητα της πρώτης ύλης, την ακρίβεια για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τη σωστή διαδικασία αποθήκευσης του ελαιόλαδου.
Το ελαιόλαδό μας είναι, λόγω της γεύσης και της ποιότητάς του, η καλύτερη επιλογή για κάθε γεύμα, περιχυμένο πάνω από ένα ζεστό πιάτο ή σε ένα κρύο πιάτο όπως μια σαλάτα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μεταξύ όλων των διαφορετικών τύπων ελαίων πο χρησιμοποιούνται σε ένα τραπέζι, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής (αναγνωρισμένη από την UNESCO ως παγκόσμια κληρονομιά). Σύμφωνα επίσης με τα οφέλη του για την υγεία, το ελαιόλαδο θεωρείται το καταλληλότερο μεταξύ των ελαίων για τη διατροφή του ανθρώπου χάρη στην ισορροπία του σε λίπη. Ένα εξαιρετικής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά (αυτά τα τελευταία ευθύνονται για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης) και με υψηλό επίπεδο πολυφαινολών και ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών.