Οι πράσινες ελιές αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της μεσογειακής διατροφής, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Εκτός από την ξεχωριστή τους γεύση, ξεχωρίζουν και για την υψηλή διατροφική τους αξία, καθιστώντας τες αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. ❗ Διατροφική Αξία και Οφέλη Οι πράσινες ελιέςΔιαβάστε περισσότερα

Το κυκλοκόνιο είναι μία από τις πιο διαδεδομένες και σοβαρές μυκητολογικές ασθένειες της ελιάς, ιδιαίτερα στις αρχές της άνοιξης. Προκαλεί σημαντικές ζημιές, επηρεάζοντας τη ζωτικότητα των δέντρων και μειώνοντας την παραγωγή ελαιολάδου. Συμπτώματα Τα πρώτα σημάδια εμφανίζονται στα φύλλα, με τη μορφή κυκλικών κηλίδων σκούρου χρώματος, που μοιάζουν με στάμπεςΔιαβάστε περισσότερα

Στο ελαιοτριβείο Varvarigos Oil, συνδυάζουμε την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία, εξασφαλίζοντας την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύει τη μοναδική γεύση και τα αρώματα της ζακυνθινής φύσης. 1. Καλλιέργεια και Συλλογή Ελιάς Η διαδικασία ξεκινά από τον ελαιώνα, όπου οι ελιές καλλιεργούνται με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. ΗΔιαβάστε περισσότερα

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας για τα ελαιοτριβεία, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της συγκομιδής της ελιάς και την προετοιμασία για την παραγωγή ελαιολάδου. Ένας «καλός» Σεπτέμβριος για το ελαιοτριβείο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελαιώνων και την προετοιμασία του εξοπλισμού. Συγκομιδή: Η Σωστή ΣτιγμήΔιαβάστε περισσότερα